In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser. The UPS Foundation Fait Un Don au Profit Des Personnes Atteintes D’un Handicap Mental - UPS Pressroom
Browse By Topic
Browse By Date
Browse By Content Type
Browse By Language
Browse By Country

World of News

Find news where it happens Explore Now»

Events

Q2 2015 Earnings

July 28, 2015
Read More »

The UPS Foundation Fait Un Don au Profit Des Personnes Atteintes D’un Handicap Mental

Brussels, March 02, 2011

The UPS Foundation schenkt meer dan 27.000 € aan dagcentrum 'Le Potelier' in Neder-Over-Heembeek voor de aankoop van een minibus

The UPS Foundation heeft een schenking van meer dan 27.000 € gedaan aan Le Potelier, een dagcentrum voor mensen van alle leeftijden met een verstandelijke handicap in Neder-over-Heembeek.

Deze donatie zorgt ervoor dat le Potelier een minibus kan aankopen voor het vervoer van de mentaal mindervaliden tussen hun woonplaats en het dagcentrum. De officiële overhandiging van de gift vond vandaag plaats bij Le Potelier in Neder-Over-Heembeek tijdens een ontmoeting tussen vertegenwoordigers van UPS en de bewoners en medewerkers van Le Potelier.

Le Potelier biedt volwassenen met mentale beperkingen dagactiviteiten aan. Zo worden zij aangemoedigd om deel te nemen aan het dagelijks leven en om zich zoveel mogelijk te integreren in de gemeenschap. Een nieuwe aangepaste minibus zal het vervoer van de inwoners van Le Potelier van en naar huis vergemakkelijken en hen zo toelaten elke dag aan de activiteiten deel te nemen en zo hun sociale vaardigheden en integratie te verbeteren.

Dominique Van Nerom van Le Potelier zegt: “Nooit eerder ontvingen we zo’n substantiële schenking. Het is belangrijk dat bewoners deelnemen aan socio-culturele evenementen, naar de markt kunnen gaan, kunnen gaan zwemmen, enz. De nieuwe minibus die met de schenking van The UPS Foundation werd aangekocht, zal zeker bijdragen tot de integratie van onze mentaal mindervalide bewoners in de gemeenschap.”

“Wij zijn verheugd dat wij ook op financieel vlak ons steentje kunnen bijdragen,” voegt Harld Peters, Country manager UPS Benelux, hieraan toe. “In oktober hielp een groep UPS vrijwilligers al bij Le Potelier met het opruimen en herinrichten van een van de bestaande ruimtes die dient voor de organisatie van allerlei workshops en ook met het creëren van een bijkomende ruimte bestemd voor de organisatie van kaasworkshops. Dankzij hun inspanningen kunnen we deze schenking doen en de bewoners van Le Potelier helpen om van hun dagelijkse sociale activiteiten te blijven genieten.”

Deze schenking sluit perfect aan bij de reeds lang bestaande betrokkenheid van UPS bij de gemeenschap en zijn traditie om goede doelen te steunen via vrijwilligerswerk.UPS (NYSE:UPS) is wereldwijd marktleider op het gebied van logistiek. De onderneming biedt een ruim gamma oplossingen waaronder het vervoer van pakketten en vracht; het bevorderen van internationale handel en het inzetten van geavanceerde technologieën om de zakelijke wereld efficiënter te beheren. Sinds de stichting in 1907 heeft UPS een reputatie opgebouwd als een betrokken en verantwoordelijk bedrijf, dat programma’s steunt die lange termijn oplossingen bieden om tegemoet te komen aan de noden van de gemeenschap. The UPS Foundation, die werd opgericht in 1951 en die dus in 2011 zijn 60ste verjaardag viert, is verantwoordelijk voor het vergemakkelijken van de betrokkenheid van zijn werknemers bij de lokale, nationale en wereldwijde gemeenschap. In 2010 investeerden UPS en haar werknemers, nog actief of al met pensioen, meer dan 95 miljoen dollar in liefdadigheidsprojecten over de hele wereld. Meer informatie over The UPS Foundation vindt u op UPS.com/foundation. Om UPS nieuws te ontvangen, bezoek www.pressroom.ups.com/RSS .

To ask about this press release, contact:

Interel Belgium

02 761 66 45

print Send Page
share

Send this Press Release:


(Use a comma to separate addresses)

(500 characters remaining)

Cancel