In order to bring you the best possible user experience, this site uses Javascript. If you are seeing this message, it is likely that the Javascript option in your browser is disabled. For optimal viewing of this site, please ensure that Javascript is enabled for your browser. UPS Schenkt Eur 15.000 Aan De Stichting Fonds Hartewensen En Stichting Vrienden Van Het Wilhelmina Kinderziekenhuis - UPS Pressroom
Browse By Topic
Browse By Date
Browse By Content Type
Browse By Language
Browse By Country

World of News

Find news where it happens Explore Now»

Events

Q2 2015 Earnings

July 28, 2015
Read More »

UPS Schenkt Eur 15.000 Aan De Stichting Fonds Hartewensen En Stichting Vrienden Van Het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Amsterdam, February 15, 2011

UPS schenkt EUR 15.000 aan de Stichting Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en Stichting Fonds Hartewensen. Deze organisaties zijn gespecialiseerd in het verbeteren van de omstandigheden van patiënten in de zorginstellingen waar zij actief zijn De financiële steun zal vooral gebruikt worden om de zorg voor kinderen te verbeteren en een veilige en stimulerende omgeving te creëren waar zij kunnen herstellen, leren, spelen en zich kunnen ontwikkelen. Gisteren werd de donatie officieel door UPS overhandigd.

"Na onze bijdrage van vorig jaar en het vrijwilligerswerk dat we deden voor de Stichting Vrienden van het WKZ, steunen we wederom het kinderziekenhuis. Dit jaar helpen we bovendien ook de Stichting Fonds Hartwensen. Beide instellingen spelen een enorm belangrijke rol bij het herstel van de kinderen en de verbetering van hun leeromgeving in het ziekenhuis. We zijn er trots op dat wij hen in de gelegenheid kunnen stellen om een nog groter verschil te maken," aldus Marc Aupers, Country Manager UPS Air Freight Nederland.

Stichting Fonds Hartwensen zal de donatie gebruiken om een speeltuin in te richten bij 'Baloe', een dagopvang voor kinderen met een handicap. Leona Koster van Stichting Fonds Hartwensen zei: "Eind vorig jaar hoorden we dat onze wens om een speeltuin voor Baloe te creëren door de UPS Foundation zou worden mogelijk gemaakt. We konden het bijna niet geloven dat na ruim twee jaar zoeken, onze droom eindelijk werkelijkheid zou worden. Onze projecten zijn volledig afhankelijk van individuele bijdragen. We zijn UPS dan ook zeer dankbaar dat we dit project mogelijk kunnen maken."

Vorig jaar kreeg de Stichting Vrienden van het Wilhemina Kinderziekenhuis een donatie voor het Drome(n)darisknuffel project. Kinderen in de uitslaapkamer kregen een knuffel om hen tijdens een intense herstelperiode ook een positieve ervaring te bieden. Claudia Vonk, fondsenwerver voor de Stichting Vrienden van het WKZ: "De steun die UPS ons ziekenhuis heeft gegeven gaat verder dan alleen een donatie. Het was hartverwarmend om te zien hoe enthousiast de UPS medewerkers zich in oktober vorig jaar vrijwillig inzetten tijdens onze open dag." De donatie zal dit jaar besteed worden aan een uniek filmproject dat chronisch zieke kinderen zal helpen hun zelfvertrouwen te hervinden en om te gaan met hun beperkingen.Over de UPS Foundation
UPS (NYSE:UPS) is wereldwijd een vooraanstaande speler in logistiek. Het biedt een breed gamma oplossingen, waaronder het vervoer van pakketten en vracht, het faciliteren van internationale handel en het gebruik van geavanceerde technologie om de wereld van het zakendoen op een efficiëntere manier te beheren. Sinds zijn oprichting in 1907 heeft UPS een nalatenschap opgebouwd van een betrokken en verantwoorde corporate citizen, door steun te geven aan projecten die lange termijnoplossingen bieden aan de gemeenschap. De UPS Foundation, die in 1951 opgericht is en in 2011 haar zestigste verjaardag viert, vergemakkelijkt de betrokkenheid van de UPS werknemers in de lokale, nationale en internationale gemeenschap.

Over Stichting Vrienden van het WKZ
De Stichting financiert projecten die het verblijf van kinderen en hun ouders in het Wilhelmina Kinderziekenhuis veraangenamen. Daarnaast ondersteunt zij wetenschappelijk onderzoek dat is gericht op het verbeteren van de behandeling en begeleiding van zieke kinderen. Voor meer informatie, zie: http://www.vriendenwkz.nl/nl/home.

Over Stichting Fonds Hartewensen
Fonds Hartewensen is een zelfstandige stichting die deel uitmaakt van De Hartekamp Groep. Haar doel is het verwerven van financiële of andere middelen voor extra activiteiten en voorzieningen, die het leven van groepen cliënten van De Hartekamp Groep leuker maken. De Hartekamp Groep biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Voor meer informatie, zie: www.fondshartewensen.nl.

To ask about this press release, contact:

Edelman

+31 (0)20 30 10 980

print Send Page
share

Send this Press Release:


(Use a comma to separate addresses)

(500 characters remaining)

Cancel