UPS auttaa asiakkaitaan kompensoimaan hiilijalanjälkeään koko kesäkuun ajan

FI 06/01/20

Helsinki

Maailman ympäristöpäivänä 5. kesäkuuta, UPS (NYSE: UPS) ilmoitti, että aikoo korvata hiilidioksidipäästöt kaikille paketeille, jotka lähetetään kesäkuun aikana yhtiön hiilineutraalin ohjelman avulla. UPS Carbon Neutral -ohjelma kompensoi kunkin lähetyksen arvioidut päästövaikutukset ostamalla sertifioituja hiilidioksidipäästöjä.

Osallistuakseen rahdinlähettäjät maksavat pienen summan korvatakseen paketin lähettämisen hiilijalanjäljen. UPS sitten vastaa jokaiseen tällaiseen siirtoon kesäkuun ajan. Tämä tuplaa lähettäjän vaikutuksen, jolloin lähettäjä voi mahdollisesti olla jopa ”hiilinegatiivinen” kesäkuun aikana.

”UPS:n lisäksi koko kuljetusalan on tehtävä osansa vähentääkseen hiilijalanjälkeään ja ollakseen vastuullisempia. Ympäristöystävälliset ajoneuvot ja vaihtoehtoiset polttoaineet ovat yksi osa, mutta tiedämme myös, että pohjoismaiset rahdinlähettäjät haluavat löytää tapoja, miten vähentää kuljetustensa vaikutuksia sekä löytää hiilineutraaleja vaihtoehtoja. Useat pohjoismaiset asiakkaamme käyttävät jo UPS Carbon Neutral -ohjelmaa kuljetustensa ympäristöystävällisyyden parantamiseksi ja tällä aloitteella voimme yhdessä tehdä merkittävämmän vaikutuksen ja eron”, kertoo Frank Jorgensen UPS:n Pohjoismaiden maajohtaja.

UPS aloitti Carbon Neutral -ohjelmansa vuonna 2010 ja kompensoi yli 60 miljoonaa pakettia vuosittain asiakkailleen. Tämä määrä vastaa yli 100 000 tonnia päästöjä vuodessa. UPS on myös tukenut ympäri maailman eri projekteja, jotka työskentelevät metsittämisen, kaatopaikkakaasujen ratkaisujen ja jätevesien käsittelyn parissa. Tarkastus-, testaus- ja todentamisyritys Société Générale de Surveillance (SGS) on tarkistanut ja hyväksynyt UPS:n hiilidioksidineutraalit toimitusvaihtoehdot. UPS:n kompensointiprosessi noudattaa myös The CarbonNeutral -protokollaa, joka on Natural Capital Partnersin maailmanlaajuinen standardi.

”Ei ole parempaa tapaa juhlistaa Maailman ympäristöpäivää, kuin helpottaa toimia, joilla voimme auttaa planeettaa. UPS toivoo lisäävän tietoisuutta hiilineutraalista kuljetusvaihtoehdostaan, jotta asiakkaamme voisivat hyötyä siitä yhä enemmän. Näin ollen he voivat auttaa rahoittamaan laajamittaisia hiilidioksidipäästöjä vähentäviä ohjelmia sekä vähentämään kuljetuksien kokonaishiilijalanjälkeä”, kertoo UPS:n kestävän kehityksen päällikkö (CSO) ja ympäristöaiheiden varapuheenjohtaja Suzanne Lindsay-Walker.

UPS:n hiilineutraaliohjelma on vain yksi monista tavoista, joilla yritys pyrkii auttamaan rahdinlähettäjiä vähentämään ympäristövaikutuksiaan. UPS:n asiakkaat voivat myös valita vastuullisempia ns. viimeisen kilometrin toimitusvaihtoehtoja sekä ratkaisuja, joiden ansiosta palautukset ovat tehokkaampia. Yksi vaihtoehto on lähettää paketit yhden yrityksen monen UPS Access Point® -paikan kautta, joita löytyy ympäri maailman.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana UPS on investoinut yli miljardi dollaria vaihtoehtoisiin polttoaineisiin, edistyneeseen tekniikkaan ja logistiikkaverkkonsa päivittämiseen. Yhtiö on nykyään suurin uusiutuvan maakaasun käyttäjä kuljetusalalla, ja sillä on vaihtoehtoisten polttoaineiden sekä edistyneen tekniikan kalusto, joka käsittää yli 10 300 ajoneuvoa. Äskettäin UPS ilmoitti aikovansa ostaa yli 6000 maakaasuautoa vuoden 2022 aikana.

UPS vastaa automaattisesti kaikkiin korvauksiin kesäkuun aikana. Klikkaa tästä, mikäli haluat aloittaa ympäristöystävällisemmän kuljetuksen tänään. Lisätietoja UPS:n käynnissä olevista kestävän kehityksen aloitteista osoitteessa www.ups.com/sustainability. UPS julkaisee 18. vuosittaisen kestävän kehityksen raportista 30. kesäkuuta, 2020.

Inquiries

For more information about this press release, contact: