UPS Publiceert 18de Duurzaamheidsverslag En Focust Op Vooruitgang

BE 06/30/20

Brussel

  • 2020-doelstellingen jaar vroeger behaald dan gepland
  • Zichtbaar leiderschap op het gebied van uitgebreide rapportering en transparantie
  • Allereerste Sustainability Accounting Standards Board (SASB) verslag van de onderneming

UPS (NYSE:UPS) publiceerde vandaag voor het 18de jaar op rij haar jaarlijkse duurzaamheidsverslag, "Accelerating Sustainable Solutions". Het digitale rapport is volledig interactief en beschrijft in overeenstemming met de bedrijfsstrategie de inspanningen die in 2019 zijn geleverd om de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf voor 2020 en 2025 te behalen.

Het meest opvallende is dat de vier vooropgestelde doelen een jaar vroeger dan gepland werden behaald:

  • 123,8 miljoen dollar liefdadigheidsbijdragen,
  • 21,7 miljoen vrijwilligersuren van medewerkers,
  • 15,4 miljoen geplante bomen en
  • een vermindering van de auto-ongelukken met 3,1%

"UPS heeft in 2016 duurzaamheidsdoelstellingen opgesteld om onze milieu-impact aan te pakken, toonaangevende veiligheidsprogramma's te verbeteren en de gemeenschappen waar we wonen en werken te versterken", aldus Suzanne Lindsay-Walker, de UPS chief sustainability officer (CSO) en vicepresident van milieuaangelegenheden. "Wij zijn van mening dat onze klanten en belanghebbenden de meest geloofwaardige informatie over onze duurzaamheidsprestaties verdienen. Daarom zijn we marktleider op het gebied van uitgebreide duurzaamheidsrapportering en -publicatie die voldoet aan de wereldwijde normen".

Daarnaast breidt UPS de informatieverstrekking aan investeerders uit door de publicatie van het allereerste Sustainability Accounting Standards Board (SASB) rapport. Het rapport stelt investeerders in staat om bedrijven binnen en tussen sectoren gemakkelijker met elkaar te vergelijken. Het benadrukt ook het engagement van UPS om de bedrijfsvereisten verder af te stemmen op de duurzaamheidsstrategieën, met onder meer de constante inspanningen van het bedrijf op het vlak van alternatieve brandstoffen.

In het laatste decennium heeft UPS meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in alternatieve brandstof, geavanceerde technologische voertuigen en ondersteunende infrastructuur. Het bedrijf is nu de grootste gebruiker van duurzaam aardgas in de transportsector en beschikt over een gespecialiseerd wagenpark met alternatieve brandstoffen en vooruitstrevende technologie van meer dan 10.300 voertuigen. Onlangs kondigde UPS aan dat het van plan is om gedurende 2022 meer dan 6.000 vrachtwagens op aardgas aan te schaffen. In januari kondigde UPS een investering aan in de tech startup Arrival, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, en engageerde zich om 10.000 van hun elektrische voertuigen aan te schaffen.

The UPS Foundation Surpasses Goals

In samenwerking met de UPS duurzaamheidsprogramma's ondersteunt de UPS Foundation zowel de milieu- als de sociale doelstellingen. Vandaag kondigde het bedrijf ook aan dat het de doelstellingen van het planten van bomen en van het aantal vrijwillige werknemers heeft overtroffen. Sinds 2015 zijn er meer dan 15,4 miljoen bomen geplant in 58 landen, wat bijdraagt aan voedselbronnen, werkgelegenheid, bescherming tegen het weer, klimaatomstandigheden en erosie, en een schonere lucht voor de komende generaties. Deze prestatie is het resultaat van de betrokkenheid van UPS-medewerkers en de samenwerking met toonaangevende milieuorganisaties zonder winstoogmerk die worden ondersteund door financiering van de UPS Foundation, waaronder de Arbor Day Foundation, The Nature Conservancy, Earth Day Network, Keep America Beautiful, National Park Foundation en het World Wildlife Fund. 

Ook heeft het bedrijf zijn doelstellingen voor werknemersvrijwilligerswerk overtroffen door een toename van 60 procent van het aantal vrijwilligersuren sinds 2011. Hiermee bedraagt het aantal vrijwilligersuren meer dan 533 miljoen dollar ter ondersteuning van duizenden wereldwijde organisaties zonder winstoogmerk. UPS werd onlangs door de vrijwilligheidswerkorganisatie Points of Light uitgeroepen tot 2020 geëerde van The Civic 50. De award erkent UPS als een van de 50 meest gemeenschapsgerichte bedrijven in de VS.

Ook op het gebied van sociale verantwoordelijkheid heeft UPS actie ondernomen om de rassenongelijkheid aan te pakken door haar personeel en netwerk van non-profitorganisaties te mobiliseren om zinvolle resultaten te behalen. Nieuwe, gerichte inspanningen omvatten steun voor wetgeving tegen haatdelicten, financiering voor programmering ter ondersteuning van werkgelegenheid, onderwijs, kleine bedrijven, belangenbehartiging en hervorming, en een nieuwe toezegging van een miljoen vrijwilligersuren van UPS-werknemers ter ondersteuning van mentorschap en onderwijsprogramma's in onderbedeelde zwarte gemeenschappen.

Als trotse leider op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen geeft UPS sinds 2003 jaarlijks een duurzaamheidsverslag uit en zoekt het sinds 2009 jaarlijks naar externe zekerheid. UPS voltooide zijn eerste materialiteitsbeoordeling in 2011 en zet zijn nalatenschap van transparantie en openbaarmaking voort door te rapporteren aan het uitgebreide niveau van het GRI-inhoudsindex. De aparte GRI Content Index, extern verzekerd door Deloitte & Touche LLP, geeft details over de aanpak, gegevens en het beleid van UPS op het gebied van duurzaamheidsmanagement.

Bekijk het laatste duurzaamheidsrapport van UPS door hier te klikken.

Over UPS

UPS (NYSE: UPS) is een wereldleider binnen de logistiek die verschillende diensten aanbiedt, waaronder het transport van pakketjes en vrachtvervoer, het faciliteren van internationale handel en het inzetten van geavanceerde technologie om efficiënter te werken binnen de bedrijfswereld. UPS heeft zijn hoofdkantoor in Atlanta en bedient wereldwijd meer dan 220 landen en gebieden. UPS werd benoemd tot America’s Best Customer Service-bedrijf voor zending- en leveringsdiensten door Newsweek magazine en Fortune Magazines Most Valuable Brand in Transportation. Het bedrijf haalde bovendien een topscore op de JUST 100-lijst voor social responsibility, de Down Jones Sustainability World Index en de Harris Poll Reputation Quotient, naast vele andere prestigieuze rankings en awards. Vind meer informatie over het bedrijf op ups.com of pressroom.ups.com. De corporate blog vind je op longitudes.ups.comUPS Horizons, de eNewsletter rond duurzaamheid, kan je vinden op ups.com/sustainabilitynewsletter. Volg ons op Twitter @UPS_News om UPS-nieuws live te volgen.

Over The UPS Foundation

Sinds de oprichting in 1907 bouwde UPS aan een zorgzame en verantwoordelijke manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen door ondersteunende langetermijnoplossingen aan te bieden op maat van de gemeenschap. De UPS Foundation werd opgericht in 1951 en leidt verschillende programma’s rond mondiaal burgerschap. Daarnaast is UPS Foundation verantwoordelijk voor het faciliteren van de betrokkenheid van de gemeenschap bij lokale, nationale en wereldwijde gemeenschappen. In 2019 schonken UPS en zijn werknemers, actief en met pensioen, meer dan 123,8 miljoen dollar aan liefdadigheidsinstellingen over de hele wereld. De UPS Foundation is te vinden op UPS.com/Foundation en @UPS_Foundation op Twitter.

Inquiries

For more information about this press release, contact:

UPS Media Relations

+14048287123

pr@ups.com