UPS Start Standaardleveringen Op Zaterdag Vanwege Europese E-Commerce Boost

NL 07/15/20

The Hague

  • Nieuwe dienst beschikbaar in acht toonaangevende e-commerce markten: Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Polen.
  • UPS is de enige logistieke speler die op zaterdag levert tegen weektarieven, bij verzending naar een van de meer dan 17.000 UPS Access Point™-locaties in de top acht Europese e-commerce markten.
  • Voordelige en betrouwbare manier voor kleine bedrijven om hun klanten in het weekend te bereiken.

DEN HAAG, 15 juli 2020 – Aangezien steeds meer Nederlandse consumenten online winkelen vanwege het coronavirus, lanceert UPS deze maand haar UPS Saturday Standard®-service in de top 8 e-commerce markten in Europa: Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Polen. Deze nieuwe bezorgoptie biedt alle bedrijven, en voornamelijk kleine online retailers, een voordelige en betrouwbare manier om hun klanten in het weekend te bereiken.

"Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek groeide de verkoop van e-commerce in Nederland in april met een record van 62,4% doordat klanten tijdens de lockdown online gingen winkelen”, aldus Tim Helsen, managing director van UPS Benelux. "Leveringen op zaterdag betekent dat bedrijven die met UPS verzenden nu zes dagen per week kunnen leveren aan hun klanten, en op die manier aan de toegenomen vraag kunnen voldoen en een positieve bezorgervaring kunnen garanderen.”

Terwijl weekendleveringen normaal gesproken met een toeslag worden geleverd, is UPS de enige koeriersdienst die in alle acht top Europese e-commerce markten een zaterdaglevering aanbiedt tegen weekdagtarieven. Dit voordeel geldt bij een verzending naar een van de 17.000 UPS Access Point™-locaties in de desbetreffende markten. UPS Access Point™-locaties zijn lokale bedrijven zoals buurtwinkels met verlengde avond- en weekenduren. Dit biedt klanten de flexibiliteit om hun pakketten op te halen wanneer dat in hun agenda past. De nieuwe service is een aanvulling op de bestaande UPS Express zaterdagleveringen, die nu levering vóór de middag aanbieden.

"De pandemie heeft e-commerce in een stroomversnelling geplaatst. De online detailhandelsverkoop in Europa steeg met meer dan 60% op het hoogtepunt van de lockdown in april", aldus Lou Rivieccio, president UPS Europe. "De lancering van zaterdagleveringen voor UPS Standard is een van de vele manieren waarop we bedrijven helpen om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving, door hen diensten aan te bieden die ze nodig hebben om aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen. Online retailers kunnen nu profiteren van internationale zaterdagleveringen, waardoor ongeveer 80% van de bevolking in acht belangrijke Europese e-commerce markten wordt bereikt".

UPS investeerde onlangs 2 miljard dollar in de verbetering van haar netwerk in Europa, waardoor het bedrijven in 220 landen en regio’s snellere en efficiëntere verbindingen aan hun klanten aanbiedt. Als gevolg van deze investering kunnen klanten nu meer dan 80% van de Europese bevolking binnen twee werkdagen bereiken met UPS Standard.

Over UPS

UPS (NYSE: UPS) is een wereldleider binnen de logistiek die verschillende diensten aanbiedt, waaronder het transport van pakketjes en vrachtvervoer, het faciliteren van internationale handel en het inzetten van geavanceerde technologie om efficiënter te werken binnen de bedrijfswereld. UPS heeft zijn hoofdkantoor in Atlanta en bedient wereldwijd meer dan 220 landen en gebieden. UPS werd benoemd tot America’s Best Customer Service-bedrijf voor zending- en leveringsdiensten door Newsweek magazine en Fortune Magazines Most Valuable Brand in Transportation. Het bedrijf haalde bovendien een topscore op de JUST 100-lijst voor social responsibility, de Down Jones Sustainability World Index en de Harris Poll Reputation Quotient, naast vele andere prestigieuze rankings en awards. Vind meer informatie over het bedrijf op ups.com of pressroom.ups.com. De corporate blog vindt u op ups.com/longitudesUPS Horizons, de eNewsletter rond duurzaamheid, kunt u vinden op ups.com/sustainabilitynewsletter. Volg @UPS_News op Twitter om UPS-nieuws live te volgen.

Inquiries

For more information about this press release, contact:

UPS Media Relations

+14048287123

pr@ups.com